Стико БГ представя революционната система за омекотяване на вода IdroPro, която не отнема полезните минерали

24/01/2023

Стико БГ представя революционната система за омекотяване на вода IdroPro, която не отнема полезните минерали

Натрупването на варовик, или т.нар. котлен камък, е често срещано и досадно „усложнение“, което получаваме от водоснабдителната мрежа и което може да доведе до повреди и по-бърза амортизация на електрическите домакински уреди и тръбните системи. За щастие, пазарът предлага разнообразни решения на този проблем, повечето от които се основават на омекотяване на водата чрез йонообменни смоли. В това отношение омекотителната система IdroPro на Kalki, чийто вносител на българския пазар е Стико БГ,  е напълно революционен продукт!

IdroPro се отличава с напълно иновативен принцип на действие и нито „внася“, нито „изнася“ вещества от водата. Технологията напълно променя представата за омекотяване на водата.

Основното предимство на IdroPro е фактът, че технологията му не отнема калциевите и магнезиевите йони от водата, а само им пречи да образуват големи кристали. По този начин, тези жизнено важни за организма и особено за нервната система и мускулната функция минерали, се запазват в питейната вода и общото количество разтворени соли във водата остава непроменено преди и след обработката.

Резултатът е напълно здравословна и пълноценна чешмяна вода, която освен това не образува наслагвания от котлен камък по санитарията и уредите.

Причиняващите котлен камък йони преминават през слой керамични перли в рамките на устройството и се трансформират в немащабни кристали. IdroPro взаимодейства с повърхността на варовика, така че той се разтваря, причинявайки освобождаването на малко количество CO2, което образува микромехурчета и така подпомагат разрушаването на бактериалните мембрани във водата. Т.е. технологията действа като биоцид, особено в затворени пространства (бойлери, тръби и др.). В райони с високи нива на твърдост на водата, повърхностите могат да образуват слой от бели остатъци, които обаче са кристали без котлен камък и лесно се избърсват с кърпа.

Системата не изисква наличието на сол като консуматив или връзка с електричество. Освен това не е необходим дренаж, тъй като липсва процесът на обратна промивка.

Важен фактор за действието на IdroPro е, че pH на водата не се променя. Това означава, че пречистената вода е подходяща за различна употреба, включително:

  • Битова: за предотвратяване на натрупването на котлен камък по кранове, тръби, душове и бани, ледогенератори, съдомиялни машини, малки центрофуги и др.;
  • Обща и индустриална: централни отоплителни инсталации, климатици, овлажнители за въздух, машини за чай и кафе, системи за слънчеви панели, системи за водно охлаждане и автомивки;
  • Котли: нагреватели, системи за топла вода, комбинирани котли и басейни.

Филтърната касета трябва да се сменя веднъж на шест или дванадесет месеца в зависимост от степента на насищане.

Назад