Стико БГ достави съвременни модели циркулационни помпи от гамата Ebara Ego за нуждите на Топлофикация София

21/12/2022

Стико БГ достави съвременни модели циркулационни помпи от гамата Ebara Ego за нуждите на Топлофикация София

Вече се намираме в разгара на тазгодишния отоплителен сезон и неминуемо си задаваме въпроса как се постига оптимална ефективност на инсталациите за централно отопление и битова гореща вода. Един от най-важните елементи в тези системи са циркулационните помпи, особено когато става дума за многофамилни жилищни сгради, захранвани от централна топлофикация и тази година Стико БГ изпълни доставка на циркулационни помпи от гамата Ego на Ebara за нуждите на Топлофикация София.

Общо 1544 броя циркулационни помпи от серия Ebara Ego 2 за циркулация на битова гореща вода (БГВ), както и над 300 броя помпи от сериите Ebara Ego Easy и Ebara Ego Slim за циркулация на отоплителната система бяха доставени, съгласно изискванията на софийското топлофикационно дружество.

Ebara Ego 2

Чугунените циркулационни помпи Ego 2 са подходящи за циркулация на топла и студена вода в битови, централизирани, отоплителни и климатични системи. Помпеният агрегат е с интегрирано електронно управление и ротор с постоянен магнит, като се доставя стандартно с изолационен комплект. Моделът е обновен със следните функционалности:

  • Нова моторна технология, която осигурява най-високата ефективност в категорията, като същевременно поддържа голяма производителност и отлична надеждност;
  • Нов преден дисплей, от който можете да задавате и мониторирате различни функции;
  • Нов щепсел за лесни електрически връзки при монтаж;
  • Нови режими на работа, включително автоматичен режим, режим с постоянно налягане и нощен режим, предназначени да увеличат икономията на енергия.

Помпите Ego 2 могат да се използват в еднотръбни и двутръбни системи, системи за подово отопление, смесителни контури в големи системи, както и соларни системи с постоянен или променлив дебит, в които се изисква оптимизиране на работната точка. Всички циркулационни помпи от тази гама автоматично и автономно контролират диференциалното налягане, регулирайки по този начин работата на помпата според нуждите на системата.

Ebara Ego 2 Slim

Новите единични и двойни фланцови циркулационни помпи Ego 2 Slim се характеризират с подобрен компактен дизайн и ниско тегло, което ги прави подходящи за централизирани системи, колекторни системи, както и за приложение в ТЕЦ. Те са оборудвани с работно колело от технополимер и интегрирано електронно управление с ротор с постоянен магнит.

Ebara Ego Easy

Ego Easy са единични и двойни електронни циркулационни помпи, с резбово или фланцово присъединяване. Изработени са от чугун, а работното колело е от технополимер. Разполагат с интегрирано електронно управление с ротор с постоянен магнит. Тези помпи са подходящи за циркулация на топла и студена вода в средни по размер централизирани, битови и индустриални климатични и отоплителни системи с постоянен или променлив дебит, в които се изисква оптимизиране на работната точка.

И трите серии са изпълнени с роторни кутии от AISI 316 без точки на заваряване и изолационно покритие на корпуса, като са налични и във вариант от бронз. 

 

 

Назад